ΦΛΕΒΙΤΙΔΑ... ΑΙΤΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019

 Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, 50% των ανδρών και 67% των γυναικών πάσχουν από φλεβίτιδα1. Αυτοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει τα πόδια να εκρήγνυνται κυριολεκτικά εσωτερικά και να προεξέχουν οι φλέβες στο δέρμα τους. Δεν είναι τυχαίο, ότι στις μηχανές διαδικτυακής αναζήτησης τα ερωτήματα «Πώς θεραπεύεται η φλεβίτιδα;» και «Πως θεραπεύονται οι κιρσοί;» έχουν χιλιάδες αναζητήσεις.

Κιρσοί: Συμπτώματα και θεραπεία
Κατά κανόνα, η χρόνια φλεβική νόσος δεν εκδηλώνεται αμέσως. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διαταραχή της φλεβικής κυκλοφορίας στα πόδια μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο από τα αισθητικά ελαττώματα, όπως οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες και οι τελαγγειεκτασίες. Αυτά μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια της νόσου. Σε αυτό το στάδιο οι γυναίκες συνήθως αναρωτιούνται για τα αίτια της νόσου και τις εναλλακτικές θεραπείες.

Με την εξέλιξη της νόσου ενδέχεται να επιδεινωθεί το αίσθημα βάρους και κόπωσης στα πόδια, με την εμφάνιση πόνου και οιδήματος μετά από μια κουραστική μέρα και κυρίως τις βραδινές ώρες. Αν σε αυτό το στάδιο αγνοήσετε τα συμπτώματα και δεν ξεκινήσετε κάποια θεραπεία, ενδέχεται να προκληθούν επιπλοκές, όπως οξεία φλεβική θρόμβωση ή επιδερμικά έλκη.

Πως θεραπεύονται οι κιρσοί;
Η ιατρική κοινότητα διακρίνει τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας των κιρσών σε τέσσερις ομάδες:

Συντηρητική θεραπεία:Χορήγηση φλεβοτονικών φαρμάκων, χρήση ειδικών καλτσών συμπίεσης και φυσικοθεραπεία, τοπική θεραπεία.
Σκληροθεραπεία
Επεμβατική θεραπεία (χειρουργική επέμβαση).
Συνδυαστικές μέθοδοι
Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η πρόληψη και η θεραπεία των κιρσών πρέπει να είναι συνδυαστική. Καθημερινές συνήθειες όπως εξειδικευμένες ασκήσεις για την ανακούφιση της κούρασης και τη μείωση του οιδήματος συνδυαστικά με τη θεραπεία συμπίεσης, θα επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου. Η εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού στο ντους συμβάλλει στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των φλεβών και στην διατήρηση του τόνου τους, ενώ ο τοπικός δροσισμός εξασφαλίζεται από ειδικά τζελ.

Ωστόσο, για να αντιμετωπιστεί η φλεβίτιδα απαιτείται παράλληλα και η στοχευμένη δράση των φλεβοτονικών σκευασμάτων στις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία. Βρίσκονται σε μορφή χαπιών και κρεμών για εξωτερική χρήση!

 

Αφήστε το σχόλιό σας